Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-02-2008 | Article Rating | (0) reacties

Prijswinnaars bekend 'Virtuele Werelden en de Overheid'

Eppo Gutteling met het concept 'Een impuls voor bouwen, bouwen, bouwen door de virtuele buurt in aanbouw' heeft de eerste prijs gewonnen in de prijsvraag Virtuele Werelden en de Overheid. Gutteling kwam met het idee een toekomstige nieuwbouwwijk virtueel te realiseren zodat potentiële kopers met elkaar en alle andere belanghebbenden contacten kunnen leggen en zich kunnen organiseren. De tweede prijs ging naar Jerome Bertrand en Barbera van den Berg. Zij bedachten het concept 'Serious City, een spel met een doel voor de overheid'. Hierin wordt bestaande informatie over een gemeente op een vernieuwende manier virtueel beschikbaar gemaakt. Gebruikers vinden in een virtuele stad informatie van overheden en kunnen zelf eigen informatie achterlaten.

De resultaten van de prijsvraag zullen worden gebruikt om de betekenis van virtuele werelden voor de overheid verder te verkennen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal de inzendingen daarvoor verder bespreken met deskundigen en andere ministeries. Onderdeel van dit traject is het seminar 'Virtuele werelden: kansen en mogelijkheden', dat op dinsdag 19 februari in Delft wordt gehouden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.