Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-01-2008 | Article Rating | (0) reacties

HKU-studenten ontwikkelen ecologische game voor kinderen

Studenten Design for Virtual Theatre and Games (DVTG) aan de Faculteit Theater, Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) hebben in het kader van hun eindexamenopdracht een proof of concept ontwikkeld voor een ecologische game, genaamd AECO. Het doel van de game is om kinderen van over heel de wereld te leren en inspireren hoe zij op ecologische wijze in balans moeten leven met hun omgeving en de wereld.

De studenten hebben een zogenaamde Massive Multiplayer Online Alternate Reality Game ontwikkeld. Dat betekent dat het spel een mix is tussen een multi-user online gamewereld en offline activiteiten in de echte wereld. Hiermee is een spelomgeving gecreëerd voor kinderen van 9 tot 16 jaar die zowel leuk als educatief is.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.