Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-01-2008 | Article Rating | (0) reacties

Ziezon kan dankzij financiële injectie zieke kinderen les geven

Stichting Ziezon gaat dit jaar meer dan 150 zieke leerlingen de mogelijkheid bieden om op afstand de schoollessen te volgen. Zo worden er tachtig ICT-sets (als PDF) voor het leren op afstand geplaatst. De actie wordt mogelijk gemaakt door dankzij financiële ondersteuning van het Mooiste Contact Fonds, een initiatief van KPN.

In Nederland hebben ongeveer 500.000 kinderen in de leeftijd tot 20 jaar een chronische ziekte. Een gedeelte van deze kinderen ondervindt hierdoor een ernstige dagelijkse beperking. Het volgen van onderwijs is voor hen niet zo vanzelfsprekend. Het inzetten van ICT-middelen zoals 'tele-educatie' kan helpen deze beperkingen te reduceren of op te heffen.

Bij de invoering van de wet Ondersteuning Onderwijs Zieke Leerlingen (WOOZL) op 1 augustus 1999, zijn de ziekenhuisscholen opgeheven. De 130 leerkrachten van deze ziekenhuisscholen en hun coördinatoren, zijn verder gegaan bij Educatieve Voorzieningen in Academische ziekenhuizen en bij Onderwijsbegeleidingsdiensten. Voor en door hen is in 2000 een landelijk netwerk opgericht, met als doel om hun expertise vast te houden en verder te ontwikkelen. Dit netwerk kreeg de naam Ziezon, landelijk netwerk ziek zijn & onderwijs. Sinds 2000 heeft Ziezon zich ontwikkeld tot een breed netwerk dat verder gaat dan de consulenten en coördinatoren. Diverse belangenorganisaties en experts in het veld van ziektebeelden zijn zich gaan verbinden met Ziezon. Zo ontstond een netwerk met het aanzien van het kenniscentrum van alles wat te maken heeft met ziek zijn en onderwijs.

"Bezig zijn met school tijdens ziekte is wat het kind zelf graag wil. Het is belangrijk voor het genezingsproces en de ontwikkeling van het kind. Wij zijn zeer verheugd dat KPN en zijn medewerkers ons hierin steunt", aldus Berry Dekkers, directeur van Ziezon.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.