Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-01-2008 | Article Rating | (1) reacties

E-learning ook in Zuid-Korea booming business

Ouders in Zuid-Korea besteden veel geld aan de opleidingen van hun kinderen, in de hoop dat daarmee toegang wordt verkregen tot prestigieuze scholen en een mogelijk succes van hun nakomelingen. Dat meldt AsiaMedia op haar site. De markt voor privé-onderwijs in het Aziatische land is in de afgelopen jaren met 12,2 procent gestegen, en het is met name e-learning dat daarvan fors profiteert. Voor dit jaar wordt voor de online onderwijsmarkt een groei van 14,5 procent verwacht.

Son Joo-eun, topman van Megastudy, gelooft erg in e-learning en zegt dat zijn bedrijf zich steeds verder zal toeleggen op het aanbieden van online onderwijsmateriaal. "Geleidelijk zal de hele wereld de stap naar de online markt maken", aldus Son Joo-eun. De keus voor e-learning legt het Zuidkoreaanse bedrijf geen windeieren. Sinds de lancering in 2000 was het bedrijf iedere twee jaar in staat om de opbrengsten te verdubbelen (20,4 miljard dollar in 2002, tegen 101,3 miljard dollar in 2006). Voor dit jaar verwacht Son Joo-eun een opbrengst van dik 210 miljard dollar (ruim 142 miljard euro).

Son Joo-eun is niet bang dat het beleid van Korea's nieuwe sterke man, Lee Myung-bak, roet in het eten van zijn bedrijf zal gooien. Lee Myung-bak, die op 25 februari de huidige president Roh Moo-hyun op zal volgen, heeft aangekondigd dat hij de groei van het privé-onderwijs wil afkalven ten faveure van het openbaar onderwijs. "Enerzijds is het een bedreiding, maar anderzijds geeft het nieuwe kansen", aldus de Megastudy-topman.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Göran Katten
Van Göran Katten | 04-01-2008
Ik neem aan dat het hier over miljoenen euro's gaat en niet miljarden. Evenzogoed indrukwekkend.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.