Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-12-2007 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe website richt zich op ebook-readers

Afgelopen maandag is Ebookreaders.nl gepresenteerd, een site die zich richt op de verkoop van ebook-readers, aangevuld met nieuws, reviews, links en een forum.

"Al jaren spreekt men over het ebook als de gedoodverfde opvolger van het vertrouwde boek. Maar toch blijven we met z'n allen gedrukt papier consumeren. Mensen lezen nu eenmaal niet graag van een computerscherm. Maar met de ontwikkeling van elektronisch papier is er eindelijk een generatie ebook readers die het leescomfort van gewoon papier biedt", zegt Wiebe de Jager, initiatiefnemer van de nieuwe site en verbonden aan uitgeverij Eburon. "We zien dat ebooks een marginale positie innemen in het Nederlandse boekenvak. Veel uitgevers, boekhandels en auteurs vertonen koudwatervrees als het om digitaal lezen gaat. Maar je hoeft maar naar de muziekindustrie te kijken om te zien waar zo'n afwachtende houding toe kan leiden.”

De website Ebookreaders.nl is opgezet met in het achterhoofd het idee dat uitgevers pas content digitaal beschikbaar zullen maken als er een groep lezers is die overweg kan met die content. De Jager: "Dan moet je als uitgever je eigen markt creëren. We gaan ervan uit dat er een groep consumenten opstaat die deze technologie omarmt, ook al is de laatste Harry Potter nog niet als ebook verkrijgbaar. Maar dat is slechts een kwestie van tijd. En vooruitstrevende auteurs kunnen bij ons gewoon zelf hun ebook aanbieden en verkopen, zonder tussenkomst van een uitgever."


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.