Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-12-2007 | Article Rating | (0) reacties

ELD als eerste standaard in onderwijs ketenbreed gesteund

Eind november hebben Sjoerd Slagter namens de VO-raad (de sectororganisatie voor het voortgezet onderwijs), Joop Vlaanderen namens de PO-raad in oprichting (desectororganisatie voor de besturen uit het primair onderwijs) en Lieneke Jongeling namens de Stuurgroep Elektronisch Leerdossier (ELD) een intentieverklaring (als PDF) ondertekend waarmee zij de doelstelling van het ELD en de randvoorwaarden voor het gebruik van het ELD in onderwijsinstellingen bekrachtigen.

Volgens Slagter wil de VO-raad met de ondertekening van de intentieverklaring haar vertrouwen uitspreken in het ELD: "Het ELD is iets waar je geen 'nee' tegen kunt zeggen. We ondersteunen met kracht het belang van het ELD en nemen als VO-raad onze verantwoordelijkheid." Vlaanderen vertolkte het standpunt van de sector basisonderwijs: "We realiseren ons dat de verdere ontwikkeling van het ELD niet eenvoudig zal zijn, vergelijkbaar met het Digitale Overdrachtsdossier. Desondanks zeggen wij bij voorbaat 'ja' tegen het ELD in het vertrouwen dat we de rest gezamenlijk oplossen."


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.