Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van aNewSpring | 03-12-2007 | Article Rating | (0) reacties

Gezonder beeldschermwerk via je beeldscherm

Rotterdam - Na veel RSI-cursussen vallen mensen terug in hun oude gewoonten. De kennis over een gezonde werkplek is weggezakt en wordt niet meer actief gebruikt. Het gevolg is een blijvende kans op RSI-klachten. vhp ergonomie start eind november 2007 met een online module om mensen te blijven prikkelen bewust bezig te zijn met gezond beeldschermwerk. De vhp e-trainer is gebaseerd op de adaptieve leeromgeving MemoTrainer van A New Spring.

De kracht van vhp e-trainer zit in de herhaling. MemoTrainer biedt een online leermethode die kennis activeert met gerichte herhalingsvragen. Het helpt cursisten de leerstof op te slaan in hun langetermijngeheugen. Zo zorgt MemoTrainer ervoor dat medewerkers de principes van gezond beeldscherm werk onderhouden. Bij het samenstellen van de persoonlijke leerschema's houdt het systeem rekening met de werking van het menselijke brein en richt zich naar het individu. Voor iedere deelnemer maakt de vhp e-trainer een persoonlijk leerschema. Het herhaalt de vragen die fout zijn beantwoord en traint zo de leerstof die nog niet goed wordt beheerst.

Volgens René Persoon, Directeur van A New Spring, is het MemoTrainer principe ooit speciaal bedacht voor de ergonomie. Nu een aantal jaren later wordt deze gedachte in de praktijk gebracht. "Ik leerde de mensen om een gezonde werkplek te creëren, als ik na een aantal maanden terug kwam was er niks meer van te zien". Een gezonde werkplek moet opgebouwd en voortgezet worden.

De vhp e-trainer is een laagdrempelige vorm van e-learning en gaat vooral over gezond beeldschermwerk. Dankzij het internet is de leerstof van achter iedere computer toegankelijk en kunnen medewerkers op ieder gewenst tijdstip de informatie lezen en oefenen. Het doel is om de deelnemers bewust te maken en voldoende kennis mee te geven om een gezonde werkplek te kunnen creëren.

vhp ergonomie is één van de weinige specialistische ergonomie adviesbureaus in Nederland die de hele breedte van het vakgebied ergonomie aanbiedt.

A New Spring is een dienstverlener op het gebied van e-learning. Zij bieden een online leerplatform om cursussen en examens af te nemen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.