Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Onderwijsconferentie over social software, wiki's en ePortfolio's

In Utrecht vindt op vrijdag 14 december in de bibliotheek van de Universiteit Utrecht (Boothzaal - Campus de Uithof) een Europese conferentie ('Networks, Communities & Learning: Show that you Share!') plaats, georganiseerd door het Bazaar-project en IVLOS, het onderwijsinstituut van de Universiteit Utrecht). Thema's die aan de orde zullen komen, zijn onder meer social software, OERs, interoperabiliteit, digitale veiligheid en duurzaamheid, het gebruik van wiki's in het onderwijs, ePortfolio's en Personal Learning Environments (PLEs).

Doel van het Bazaar-project, dat tot stand is gekomen met financiële steun van de Europese Unie, is het opzetten van een community rondom open source software in het onderwijs en de ontwikkeling van open content en Open Educational Resources (OERs).

Meer informatie over de internationale conferentie, die begint om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur, is hier (als PDF) te vinden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.