Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Cinop presenteert de standaard voor het Elektronisch Leerdossier

Het Programma Elektronisch Leerdossier (ELD) ontwikkelt de standaard en de infrastructuur voor de digitale uitwisseling van leergegevens ter ondersteuning van een doorlopende leerlijn. De uitwisseling van (gewaarborgde!) leergegevens betreft de hele onderwijsketen: alle scharnierpunten tussen instellingen van basisonderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs. Het ELD helpt talent en de noodzaak tot begeleiding opsporen.

 

 

 

Voordelen ELD

Het ELD vermindert de administratieve lasten voor scholen, leerlingen/ouders en studenten. Daarnaast leidt het ELD – doordat er betere informatie beschikbaar is – tot kwaliteitsverbetering: meer maatwerk door een betere plaatsing en begeleiding van leerlingen. Het is belangrijk dat uitwisseling op een efficiënte, veilige en betrouwbare wijze plaatsvindt, overeenkomstig de wet op de privacy.

De rol van CINOP

CINOP voert het programmamanagement en ondersteunt het Programma ELD bij:

  • Het project WAT dat als doel heeft om, met belanghebbenden, te bepalen welke gegevens over het leren van een leerling/student digitaal uitgewisseld zouden moeten worden.
  • Het project HOE dat de gegevenssets die het project WAT oplevert, omzet naar een standaard. Daarmee wordt elektronische uitwisseling tussen systemen mogelijk.
  • Het project Proof of Concept dat samen met leveranciers en scholen de uitwisseling van de ELD’s in de praktijk test.
  • Het project Gebruik ELD dat als opdracht heeft een breed gebruik van het ELD te stimuleren en te faciliteren.

Van en voor onderwijsinstellingen

Het Programma ELD is van en voor de onderwijsinstellingen. Het wordt gefinancierd door het ministerie van OCW. De stuurgroep is verantwoordelijk en bepaalt de aanpak van het Programma op hoofdlijnen. In de stuurgroep participeren vertegenwoordigers van alle scharnierpunten in de onderwijsketen naast experts op ict-gebied en de IB-groep.

Bij de uitvoering zijn onderwijsinstellingen uit de hele onderwijsketen, leveranciers en vele deskundigen betrokken.

Meer info over ELD op de website www.eldvo.nl

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.