Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Workshop over ZoEP en A-Select

Op dinsdag 4 december geven SURFnet en het ZoEP-project (Zoekprofiel docenten koppelen aan Elektronische Programmagids) een workshop over het project en over A-Select.

Doel van het ZoEP-project, een initiatief van de Vrije Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen en de Hogeschool Windesheim, is om met behulp van een tool efficiënter en gebruikersvriendelijker digitale video in hoger onderwijs aan te bieden. ZoEP biedt tv-programma's aan op basis van docenten hun interesseprofiel. Zij ontvangen een melding via RSS of mail dat er nieuwe programma's voor hun klaar staan op de omgeving waar zij toegang toe hebben verkregen door middel van het aanvragen van een account. Relevante programma's voor hun onderwijs kunnen zij zelf beheren in hun eigen virtuele videocollectie. Bovendien kunnen zij op vakniveau ervaringen over het gebruik van dit videomateriaal met elkaar uitwisselen. Er is een project-pagina over ZoEP met meer informatie.

A-Select is een landelijk authenticatiesysteem voor het hoger onderwijs dat door SURFnet, in samenwerking met Alfa & Ariss en MullPon, is ontwikkeld. Met A-Select kunnen studenten en medewerkers, door eenmalige online authenticatie, toegang krijgen tot verschillende webdiensten.

Bron: SURFnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.