Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Webcams en computergames veranderen de sollicitatiepraktijk

De selectiepraktijk is volop in beweging. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van videotests, webcams en computergames, en de sollicitant kan de test thuis zonder toezicht invullen. "Het is nodig om te onderzoeken wat dergelijke technieken precies meten, en wat de waarde is van het thuis invullen van tests", aldus Marise Born. "Ook is het belangrijk na te gaan of moderne selectiemiddelen bepaalde groepen niet onbedoeld achterstelt. Zo bestaat het stereotype beeld dat jongens computerspelletjes leuker vinden dan meisjes. Werkt dit niet in het nadeel van vrouwen? Hiervoor moeten we niet alleen onderzoek doen in het psychologisch lab, maar ook in daadwerkelijke selectieprocedures. Een laboratoriumstudent is geen sollicitant", aldus Born.

In haar inaugurele rede 'Vruchten van Selectie' bespreekt Marise Born op vrijdag 30 november de belangrijkste ontwikkelingen uit de selectiepsychologie, waarbij onder meer wordt ingegaan op het nut en noodzaak van moderne selectiemiddelen (videotests, webcams en computergames). Marise Born is hoogleraar personeelspsychologie, in het bijzonder de selectiepsychologie, aan het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.