Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-11-2007 | Article Rating | (1) reacties

Ministerie wil inzicht krijgen in mogelijkheden virtuele werelden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft een prijsvraag uitgeschreven voor bruikbare en innovatieve toepassingen in virtuele werelden voor de overheid. Op deze manier wil het ministerie inzicht krijgen in de mogelijkheden voor de overheid om zich te manifesteren in virtuele werelden.

Online virtuele werelden zoals Second Life, Active Worlds of Virtueel Apeldoorn zijn in opkomst. Het ministerie van BZK wil weten of er in deze werelden contact tussen burger en overheid mogelijk is. Daarom zoekt het ministerie vernieuwende en toepasbare ideeën. Inzenders kunnen met bijvoorbeeld een filmpje, blog of tekst hun idee presenteren. Het idee hoeft echter nog niet te zijn uitgewerkt in een virtuele wereld. Wel moeten inzenders de mogelijkheden van uitvoering van het idee duidelijk maken. De ideeën kunnen zich zowel op het gebruik van virtuele werelden als de mogelijke rol van de overheid daarin richten.

Inzendingen moeten uiterlijk op 9 januari binnen zijn bij de jury. De jury bestaat uit: voorzitter Alexander Rinnooy Kan (voorzitter Sociaal-Economische Raad en voorzitter EPN, Platform voor de informatiesamenleving), Valerie Frissen (TNO ICT en bijzonder hoogleraar ICT en Sociale verandering), Frits Huffnagel (ICT-wethouder Den Haag) en Rosalien Welle (Interstedelijk Studenten Overleg).


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Jayhawk
Van Jayhawk | 11-05-2011
Hey, that's the geratset! So with ll this brain power AWHFY?
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.