Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 16-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Symposium ter gelegenheid van GATE

Woensdag (21 november) wordt in Utrecht (Louis Hartloopercomplex) het symposium 'Games als wetenschap' gehouden ter gelegenheid van de officiële start van GATE (Game research for Training and Entertainment). Het symposium, dat begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur, bestaat uit lezingen door sprekers van de diverse deelnemende instituten en bedrijven. De organisatie van het symposium is in handen van het onderzoekscentrum AGS (Advanced Gaming and Simulation), een samenwerkingsverband tussen de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), TNO en de Universiteit Utrecht (UU).

Binnen het GATE-programma werkt de HKU samen met nationale onderzoeksinstituten en bedrijven aan de verdere ontwikkeling en innovatie van games voor entertainmentdoeleinden, maar ook voor toepassing in het onderwijs, in de gezondheidszorg en voor defensie en veiligheid. Het programma is mogelijk gemaakt door financiering vanuit ICTRegie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.