Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Jaarcongres NGI in teken van serious gaming

Op dinsdag 11 december wordt het Jaarcongres van de NGI gehouden, de beroepsvereniging voor ICT-professionals. Het congres (met als titel 'Gaming@firstlife') zal vanuit diverse invalshoeken het onderwerp serious gaming en toepassingen daarvan in onder meer virtuele werelden worden besproken. Naast een wetenschappelijke blik op de toekomst en concrete voorbeelden van succesvolle toepassingen, komen relevante onderwerpen, zoals beveiliging, privacy en do's en don't van game-ontwikkeling aan de orde.

Volgens Frank Langeveld, organisator van het NGI-congres zijn toepassingen van gaming voor bijvoorbeeld educatie en simulatie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Virtuele werelden, zoals Second Life en World of Business Craft, bieden een 3D-internet waarin interactie en beleving centraal staat en de belofte van een volgende generatie internet probeert waar te maken. Steeds meer bedrijven investeren veel in serious gaming en virtuele werelden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.