Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Flink deel Nederlandse bedrijven hanteert geen toegangsbeperking internet

Bij 45% van de Nederlandse bedrijven worden er geen beperkingen opgelegd ten opzichte van het blokkeren van bepaalde sites en technologieën. Dat blijkt uit een Europees onderzoek, gehouden onder 1049 IT-professionals in opdracht van het Amerikaanse softwarebedrijf McAfee. Uit het onderzoek komt Zweden als het meest soepele land naar voren, met geen enkele vorm van toegangbeperking in 57% van de gevallen. Het meest strikt is men in het Verenigd Koninkrijk, waar in 28% van de gevallen geen sprake is van enige vorm van blokkering.

Ondanks het feit dat IT-professionals zich bewust zijn van de veiligheidsrisico's, staat een meerderheid van de Nederlandse bedrijven toe dat sociale netwerksites, zoals Hyves en Myspace, binnen bedrijfspoorten toegankelijk zijn. Eén op de zes bedrijven staat dergelijke sites niet toe, zo blijkt uit het onderzoek. Als sites al worden geblokkeerd, gaat het in de meeste gevallen om online dating (36%), sites voor het downloaden van muziek (40%), online muziek-communities (29%), sites met video's (26%) en online radio (26%).


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.