Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

VOR-ICT symposium over terughoudend gedrag en online-werkplekleren

Op vrijdag 23 november 2007 vindt in gebouw Pretoria op de campus van de Open Universiteit Nederland in Heerlen het VOR-ICT symposium plaats. Twee thema's zullen het programma van het symposium bepalen: het terughoudend gedrag van docenten en leraren om ICT te gebruiken in hun onderwijs, en online-werkplekleren.

De openingslezing van het symposium zal verzorgd worden door John Gerrichhauzen (hoogleraar aan het Ruud de Moor Centrum van de Open Universiteit), die zijn lezing de titel 'ICT: stimulans voor werkplekleren?' mee heeft gegeven. Martin Valcke zal daarna als eerste ingaan op het thema 'Het terughoudend gedrag van docenten en leraren om ICT te gebruiken in hun onderwijs'. Na Valcke is het de beurt aan Karel Kreijns van de Open Universiteit, die een presentatie geeft waarvan de titel luidt 'Adopting the Integrative Model of Behavior Prediction for eliciting variables affecting teachers reluctance to employ ICT pedagogically in their instruction'.

Na de pauze zal Jean in het Panhuis* vertellen hoe ING Wholesale Banking informeel leren ondersteunt met behulp van nieuwe webtechnologieën. De laatste lezing van de middag zal worden gegeven door Els Boshuizen. Zij zal het in Heerlen gaan hebben over leren in stages en de rol van ICT daarin. Het symposium, dat begint om 13.00 uur, zal rond 16.30 uur worden afgesloten met een borrel. Aanmelden kan tot 21 november.

* Maandag 12 november wordt een interview met Jean In het Panhuis op deze site geplaatst.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.