Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Online samenwerkingsplatform voor geriatrische zorgverleners

SURFnet, de organisatie die het researchnetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek verzorgt, en UMC St Radboud hebben een online samenwerkingsplatform opgezet waarmee de communicatie tussen geriatrische specialisten in het Radboud-ziekenhuis en huisartsen in de regio kan verlopen.

Huisartsen, die geriatrische patiënten doorverwijzen naar het UMC St Radboud, gaan in een pilotproject hun patiënten online bespreken met de geriater. De huisarts kan in het UMC St Radboud terecht voor hoogwaardige medisch-specialistische diagnostiek en behandelingsadvies van geriatrische patiënten. Voor het eerst wordt daarbij webconferencing als communicatietechnologie toegepast in de samenwerking tussen huisarts en medisch-specialist. Vanaf de eigen huisartspraktijk worden gezamenlijk de diagnostische bevindingen besproken. Röntgenfoto’s, laboratoriumuitslagen en behandelplannen verschijnen tijdens de bespreking op het beeldscherm van alle deelnemers. Om de privacy te garanderen wordt gebruik gemaakt van encryptie tijdens de videoconferentie.

Dankzij de webconferencing beschikt de huisarts snel over de volledige informatie en dat bespaart de huisarts kostbare tijd, maar biedt de huisarts vooral de mogelijkheid om mee te denken en te beslissen over beleid en behandeling van de patiënt.

Bron: SURFnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.