Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-11-2007 | Article Rating | (1) reacties

'Kortere modules en ander type instructie bepalen e-learning nieuwe stijl'

De laatste tijd vindt er, als het gaat om e-learning, een aantal verschuivingen plaats waarbij met name kortere modules en een ander type instructie opgeld doen. Dat zegt Jean In het Panhuis, Head Innovative Learning Solutions bij Wholesale Banking, de divisie die binnen de ING Groep zorgdraagt voor de bankdiensten voor de grootzakelijke markt (ondernemingen, instellingen en overheden), en wereldwijd met ruim 16.000 medewerkers aanwezig is in meer dan 40 landen. In het Panhuis is een van de sprekers tijdens het e-Learning Congres, dat op 23 en 24 januari gehouden wordt in Apeldoorn.

De omslag heeft, wat betreft In het Panhuis, ook gevolgen voor de manier waarop wordt gezocht en geleerd. "In plaats van kennisoverdracht, waarbij de medewerker in een module alle relevante kennis leert, biedt de e-learning module de rode draad rond een onderwerp aan (meer gericht op bewustwording)", aldus In het Panhuis. "Die rode draad is vaak gekoppeld aan een kennisbank waarin je de medewerker leert zoeken. Het gaat erom dat je anders leert leren. Dat je leert waar je informatie vandaan kunt halen en leert om andere informatiebronnen te zoeken. Dat je leert om te netwerken en in teamverband te werken. Dat je leert om kennis te delen en dat je leert dat leren leuk en relevant moet zijn."

Het volledige interview met Jean In het Panhuis wordt maandag 12 november op deze site geplaatst.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Wilfred Rubens
Van Wilfred Rubens | 07-11-2007
Er wordt al jaren gepleit voor kortere modules. Leerobjecten, chuncks? We hebben het jaren geleden al gezien. Masie sprak heel lang geleden al over het belang van granualisation (volgens mij in 1999). Maar de benadering van de 'rode draad' vind ik wel interessant. Meer formele vormen van leren en meer informele vormen van leren komen bij elkaar.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.