Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

GameMaker Kids leert kinderen zelf computerspellen te maken

Op vrijdag 16 november vindt op het Meridiaan College Het Stromenland in Amersfoort de presentatie plaats van GameMaker Kids, een lespakket waarmee zelf games zijn te maken. GameMaker Kids daagt kinderen uit om door middel van een van hun favoriete bezigheden, het spelen van computerspellen, kennis te vergaren over ICT. Het lesmateriaal is geschikt voor basisschoolleerlingen van 9 tot 12 jaar, hoogbegaafde kinderen vanaf 7 jaar en leerlingen van de onderbouw vmbo.

GameMaker Kids, een project van Technika 10 Nederland, is gebaseerd op het programma Game Maker, dat bedacht en ontwikkeld is door de Utrechtse hoogleraar Mark Overmars. Kinderen die met GameMaker Kids aan de slag gaan maken zich spelenderwijs het denkpatroon eigen, dat nodig is om te kunnen programmeren. Ze leren calculeren, gevolgtrekkingen te maken en als-dan en zo-niet-dan constructies te bedenken. Ze kunnen na het werken met Gamemaker Kids makkelijker overstappen op daadwerkelijk programmeren in code, omdat de denkpatronen hetzelfde zijn.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.