Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-11-2007 | Article Rating | (0) reacties

Social tagging: laat de leerling het zelf maar doen?

In het kader van het nationale programma MultimediaN onderzoekt het Telematica Instituut, in samenwerking met Kennisnet Ict op school en SURFnet, hoe de kwaliteit van social tags zich verhoudt tot die van metadata die professionals hebben toegekend en tot die van automatisch afgeleide sleutelwoorden. Dat betekent dat vanaf 1 oktober driehonderdvijftig bovenbouwleerlingen uit verschillende delen van het land meedoen aan een experiment met social tagging. Tweehonderd van hen krijgen – individueel – online een lijst video's voorgeschoteld, met de opdracht om aan de fragmenten goede trefwoorden ofwel tags toe te kennen. Met goede trefwoorden worden trefwoorden bedoeld die andere gebruikers helpen om snel het fragment terug te vinden.

In de tweede fase van het experiment moeten honderdvijftig andere leerlingen online vragen beantwoorden. De antwoorden liggen besloten in het videomateriaal. De onderzoeksvraag hierbij is of de eerder toegekende tags helpen om de juiste video's te vinden. De video's, uit het kunst- en cultuurdomein, worden beschikbaar gesteld door Teleblik.

De resultaten van het onderzoek, die eind van het haar worden verwacht, kunnen direct worden ingezet om de informatie op het internet beter te ontsluiten.

Bron: SURFnet


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.