Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-10-2007 | Article Rating | (0) reacties

Dedenktenk wint CREATE-pitch met Footwall®

Dedenktenk heeft de CREATE-pitch (CREative And Technology Exchange) gewonnen met een combinatie van een digitaal en fysiek voetbalspel voor kinderen, genaamd Footwall®. De Creative Conversion Factory, een initiatief van Philips, zette de opdracht in de markt om een interactief spel te ontwikkelen voor een kinderspeelplaats. Footwall® is een digitale voetbalmuur met vloer en biedt verschillende voetbalspellen aan, variërend in moeilijkheidsgraad, voor kinderen van ongeveer 4 tot 16 jaar. Voor Dedenktenk is 30.000 euro beschikbaar voor de (1ste fase van de) realisatie van hun voorstel. Dedenktenk is een groep creatieve professionals uit Eindhoven, gespecialiseerd in brainstorming.

Door middel van licht en/of videotechniek verschijnen er (bewegende) targets op de muur, die de kinderen met een voetbal moeten raken. Targets varieren in grootte, snelheid, patroon van verschijnen, enzovoort. Het spel is geschikt voor meerdere kinderen tegelijk maar alleen spelen kan ook. De technologie is gevat in een muur van translucent beton. Footwall® zou ook als videowall kunnen worden gemaakt. De bedoeling van het spel is altijd eenvoudig: raak het target met een bal en scoor zoveel mogelijk punten.

Het Footwall®-systeem identificeert de spelers (bijvoorbeeld via RFID of GSM) en kan zelfs spellen en niveau aanpassen voor een groepsspel afhankelijk van welke kinderen aanwezig zijn, bijvoorbeeld een penalty shoot out. Kinderen kunnen ook tegen elkaar spelen op afstand, bijvoorbeeld buiten de eigen stad of land. Omgeving en beleving worden verrijkt met graphics en geluid. Via een menu kunnen de spelers de muur en (in bepaalde spellen) ook de targets zelf bewegen en positioneren met een trackball. Scores worden bijgehouden en kunnen worden bekeken en bewaard via gsm en/of internetportal. Met behulp van intelligente cameras of een speciale bal, kan het systeem zelfs moeilijker manieren van schieten zoals een effectbal belonen met extra punten. Er zijn talloze spellen en spelcombinaties mogelijk.

De CREATE-pitch is gericht op kleine ondernemingen/jong talent uit de creatieve industrie die nieuwe ideeën of producten heeft voor ICT-toepassingen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.