Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 24-10-2007 | Article Rating | (0) reacties

Enschede geeft impuls aan gezonde virtuele ontwikkeling kinderen

De gemeente Enschede heeft een subsidie van 140.000 euro toegekend aan het basisonderwijs. De subsidie is bedoeld voor het ontwikkelen van een kenniscentrum, een digitale poort, lesprogramma's, projectleiding en wetenschappelijke ondersteuning. "Ik hecht veel waarde aan een veilige leefomgeving van onze jeugd, ook de virtuele leefomgeving", aldus Eric Helder, wethouder Jeugd & Onderwijs, die zijn woorden vandaag uitsprak bij de kick off van het project 'Virtueel Leven in Enschede'.

In samenwerking met een aantal partners ontwikkelen de Enschedese basisscholen een aanpak die de gezonde virtuele ontwikkeling van jeugdigen stimuleert en de digitale kloof tussen de jeugd en haar omgeving verkleint. Enschede is de eerste gemeente die aan een gezonde virtuele ontwikkeling van kinderen een stevige impuls geeft.

In 2006 heeft de gemeente onderzocht hoe kinderen, ouders en professionals omgaan met het internetgebruik van kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar. Hieruit bleek onder meer dat kinderen vragen om begrenzing. Ouders en professionals moeten hierin een belangrijke rol vervullen, maar hebben vaak onvoldoende kennis om begrenzing en ondersteuning te kunnen bieden. Het project Virtueel Leven in Enschede, dat loopt tot 1 september 2009, biedt zowel kinderen, ouders en professionals de nodige hulp.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.