Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 22-10-2007 | Article Rating | (0) reacties

Learning 2007: de eerste dag smaakt naar meer!

Van 21 tot en met 24 oktober wordt in de Amerikaanse stad Orlando (Florida) Learning 2007 gehouden, het door Elliott Masie georganiseerde congres. Redacteur Marcel de Leeuwe van e-Learning.nl is een van de deelnemers, en zal gedurende het congres dagelijks verslag doen en impressies geven van de belangrijkste ontwikkelingen. Hieronder zijn eerste bijdrage.

Door Marcel de Leeuwe

Zondag 21 oktober
Er kwam rook uit de motor van het vliegtuig; dit was niet de optimale start voor een inspirerende tijd in Orlando bij het internationale congres Learning 2007. Het door Masie georganiseerde evenement vindt plaats van zondag 21 tot en met woensdag 24 oktober. Maar waar rook is, is vuur en congressen als deze zijn vooral goed om geïnspireerd te raken. Dus om het vuur te laten ontbranden.

Elke dag geef ik wat impressies van dit congres waar ruim 2000 HR-professionals samenkomen om op een diverse manier kennis en ervaringen te delen. Voor verdere verdieping nodig ik iedereen van harte uit om de site te bekijken waar veel materiaal op staat en nog op wordt gezet.

Wat doe jij met je brein?
Op zondag kon je, voor de eigenlijke start, deelnemen aan verschillende 'pre-conference training sessions' met uiteenlopende onderwerpen. Gedurende zes uur werd je ondergedompeld in een wereld van je keuze. Ik nam deel aan 'brain-whole training', verzorgd door Ann Herrmann-Nehdi. Een goede workshop, waarbij niet alleen de laatste inzichten werden gedeeld ten aanzien van de manier waarop ons brein werkt, maar ook gekeken werd naar de praktische implicaties die dit heeft voor het leren. Het model dat ze gebruiken geeft deze praktische inzichten. Iedere participant kreeg de mogelijkheid voor een digitaal assessment gedaan (HBDI), dat resulteerde in een persoonlijk rapport over de voorkeuren van denken. Zeer verhelderend (en confronterend) om te zien. Belangrijkste voor mij was dat je als onderwijsontwerper niet alleen uit moet gaan van je eigen voorkeuren, maar bewust de andere kwadranten aan bod moet laten komen. Zie voor meer materialen de website van Herrmann International.

Opening sessie met vlagvertoon
's Avonds vond de openingsessie plaats. Het begon met een vlaggenvertoon waarbij alle vlaggen van landen waar participanten vandaan kwamen, werd getoond. Daarna vond er een parade plaats van vier militairen (veteranen), die met vlaggen en een patriottisch lied door de zaal wandelden, op het podium gingen staan en vervolgens de zaal uitliepen. Een aparte en vreemde ervaring, zeker voor ons Nederlanders. Dinsdag verzorgen mijn collega Erika Spoelma en ik een sessie over culturele dimensies die een rol spelen bij leren. Het lijkt mij dat de bedenker van dit programmaonderdeel daar best iets van kan opsteken.

Interessanter was de bijdrage van dr. James 'Butch' Rosser. Deze chirurg, auteur en onderzoeker, heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen het spelen van computerspelletjes en het verrichten van operaties. Rosser heeft ontdekt dat chirurgen die vaker gamen significant beter opereren. Ook blijkt het spelen van games als warming-up voor een operatie het aantal gemaakte fouten te reduceren. Een artikel hierover vind je onder meer bij CBS.

De eerste dag van Learning 2007 smaakt naar meer! De komende dagen kijk ik kritisch of het thema 'Learning changes!' wordt waargemaakt.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

02-02

Leren met puzzels

Door: Let’s Learn!

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 16-12-2022

e-Learning na de pandemie

Hoe zal e-learning zich ontwikkelen, nu de Corona-pandemie geleidelijk afneemt.