Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-10-2007 | Article Rating | (0) reacties

Nederlandse ondernemingen omarmen e-HRM nog niet massaal

Tweederde van de Nederlandse ondernemingen is bekend met e-HRM, de elektronische variant van HRM (Human Resource Management), maar 29 procent van deze organisaties maakt er gebruik van. Dat blijkt uit onderzoek van IBS onder 127 middelgrote en grote bedrijven in Nederland. "Bij te veel bedrijven is HRM een afdeling die niet actief meewerkt aan de winstgevendheid van de onderneming, omdat ze te veel met administratieve taken bezig zijn", aldus Karel van der Heiden, directeur HR Solutions bij IBS. "Dat is zonde, want het gros van deze taken kan kostenefficiënt worden geautomatiseerd en dan heeft de HR-manager meer tijd om actief vorm te geven aan zijn strategische rol."

Het verlichten van administratieve lasten, kostenbesparingen en het verminderen van fouten zijn de meest genoemde redenen om e-HRM aan te schaffen. Het digitaliseren van de loonstrook levert bijvoorbeeld een enorme kostenbesparing op. Eerder onderzoek van IBS uit 2006 toonde aan dat het Nederlandse bedrijfsleven tot 23 miljoen euro kan besparen door het versturen van digitale loonstroken.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.