Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-10-2007 | Article Rating | (0) reacties

Symposium 'Sugababes en Superdudes in de collegebanken'

Op 20 november vindt in het KIT/Tropenmuseum in Amsterdam een symposium plaats, dat als titel 'Sugababes & Superdudes in de collegebanken: wat verwacht de MSN-generatie van het universitair onderwijs?' heeft meegekregen. De organisatie van het symposium is in handen van ODG-ICTO.

In drie plenaire sessies wordt getoond hoe tieners omgaan met ICT, welke nieuwe toepassingen er zijn, en hoe jongeren deze nu al gebruiken in het voortgezet onderwijs. Daarna volgt een drietal parallelsessies: games en virtuele werelden in het onderwijs, Web 2.0 in het onderwijs, en een interactieve sessie waarin studenten hún visie geven op de toepassing van ICT in het onderwijs.

Sprekers tijdens het symposium, dat begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur, zijn: Alexander Schouten (ICTO / Communicatiewetenschap), Frank Benneker (ICTO), Henk van Zeijts en Frank Kresin (Waag Society), Renee Filius (Universiteit Utrecht), en Tom Thobe (Edicta / Kennisnet). Dagvoorzitter is Mark van den Berg (Digitale Bibliotheek UvA).


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.