Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-10-2007 | Article Rating | (0) reacties

Interactieve game tegen pesterijen

Onderzoekers van het Europese onderzoeksnetwerk Kaleidoscope zijn bezig (als PDF) met de ontwikkeling van een interactieve game dat kinderen moet helpen in de strijd tegen intimidatie en pesterijen op scholen. Meer dan 1000 kinderen, verspreid over een groot aantal Europese landen, werken momenteel mee aan een pilot van het (rollen-)spel dat de naam 'FearNot!' heeft meegekregen. Volgens de onderzoekers zijn pesterijen, zoals het verspreiden van geruchten en leugens, op scholen een zwaar onderschat probleem.

In het driedimensionale spel spelen de deelnemers de rol van een onzichtbare vriend of een fictief karakter, waarmee zij vervolgens de problemen en oplossingen gaan bespreken. Meer informatie over het project zal bekend worden gemaakt tijdens een internationaal symposium, dat op 26 en 27 november gehouden zal worden in Berlijn. P


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.