Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-10-2007 | Article Rating | (0) reacties

Wikimedia Conferentie Nederland over wiki's en educatie

Op zaterdag 27 oktober vindt in Aristo in Amsterdam het eendaagse evenement Wikimedia Conferentie Nederland 2007 (WCN2007) plaats. Het evenement is voor en door mensen die zijn geïnteresseerd in de technische, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van Wiki's en de Wikimedia-projecten in het bijzonder, zoals de online encyclopedie Wikipedia. De conferentie is georganiseerd vanuit de Vereniging Wikimedia Nederland, de officiële Nederlandse afdeling van de Amerikaanse Wikimedia Foundation, die projecten als Wikipedia, Wikibooks en Wikimedia Commons beheert. Het centrale thema van deze conferentie is 'wiki's en educatie'.

Dries Declerq, werkzaam bij het Gemeenschapsonderwijs in Vlaanderen, zal in zijn presentatie een overzicht geven van hoe Wikipedia in het secundair onderwijs kan worden gebruikt en hij zal stilstaan bij de technische en organisatorische problemen die zich onderweg kunnen opwerpen. Promovendus Cormac Lawler van de Universiteit van Manchester zal zich in zijn presentatie specifiek richten op Wikiversity, de website waar onder meer elektronische leermethoden, online lesmateriaal en colleges worden verzameld. Judith Kaandorp, medewerker onderwijsontwikkeling, ICTO VU Amsterdam en Yolande Spoelder, adviseur ICT & onderwijs, Faculteit der Letteren, zullen onder meer ingaan op de wijze waarop wiki's aan de Vrije Universiteit Amsterdam hebben bijgedragen tot het realiseren van de geformuleerde leerdoelen van het vak; hoe samenwerking tussen studenten (en docent) plaatsvond en op welke manier de docent het leerproces begeleid heeft.

Meer informatie over Wikimedia Conferentie Nederland 2007 is hier te vinden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.