Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-09-2007 | Article Rating | (0) reacties

Middag over mogelijkheden van open source software en open content

Op dinsdag 9 oktober wordt in Heerlen (in LEX, het high-tech leercentrum van de Open Universiteit Nederland) 'the Learning EXperience' gehouden, een informatiemiddag met workshops over de mogelijkheden en onmogelijkheden die open source software en open content te bieden hebben. Het evenement is georganiseerd door LOSS (Limburgs platform voor Open Source en Standaarden), in samenwerking met de NVO2 (Nederlandse Vereniging van HRD-professionals in Ontwikkelen en Opleiden) en richt zich op de beslissers binnen organisaties die met onderwijs en/of opleidingen te maken hebben. Titel van de informatiemiddag is 'Meer doen voor minder geld? Wat levert open source en open content op voor het onderwijs?'.

Peter Sloep, lector Educatieve functies van ICT, Fontys Hogescholen, en universitair hoofddocent aan de Open Universiteit, zal tijdens de middag een lezing geven waarbij wordt ingegaan op de vraag wat social software (MediaWiki, Elgg, et cetera) voor het onderwijs gaat betekenen. Thea Derks, hoofd onderwijsvernieuwing Vrije Universiteit Brussel, zal een presentatie geven over de switch die de Vrije Universiteit Brussel heeft gemaakt van het leerplatform Blackboard naar PointCarré, een elektronische leeromgeving gebaseerd op het open source learning managementsysteem Dokeos. Tijdens een van de workshops kunnen deelnemers aan de slag met het maken van een eigen ELO-cursus, waarbij ze kunnen kiezen uit het leerplatform Dokeos of Moodle.

Meer informatie (prijs, programma, tijden, et cetera) is te verkrijgen op de LOSS-site.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.