Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-09-2007 | Article Rating | (0) reacties

'Over de grenzen van de ELO' over de toekomst van het onderwijs

Volgende week donderdag, 27 september, zal in de Jaarbeurs in Utrecht de derde 'Over de grenzen van de ELO' worden gehouden. Belangrijkste spreker tijdens het evenement is Richard Katz (vice-president Educause). Hij zal, op de door SURF georganiseerde bijeenkomst, het spits afbijten met een geheel eigen visie op het onderwijs van de toekomst.

Met de opkomst van portals wordt de student centraal stellen een realiseerbaar begrip: het is mogelijk om je eigen rooster, je eigen cijfers, je eigen mail en andere eigen gegevens overzichtelijk op een beeldscherm te krijgen. Een portal biedt mogelijkheden om bestaande functionaliteiten, diensten en services op maat voor een student of medewerker beschikbaar te maken. Als een portal deze functie steeds meer gaat vervullen, wat is dan nog de positie van een ELO? Hoe wordt een ELO geplaatst in de instelling in vergelijking met een portal? Hoe gaat een ELO in de toekomst gebruik maken van gegevens uit andere systemen? En hoe gaan instellingsportals om met eigen services of diensten van studenten, zoals hun eigen e-mail? In de middagsessies van de conferentie zal ruime aandacht zijn voor deze vragen.

Meer informatie over 'Over de grenzen van de ELO' is hier te vinden. Direct inschrijven voor het (gratis toegankelijke) evenement kan hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.