Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-09-2007 | Article Rating | (0) reacties

Virtuele academie voor wonen en budgetteren

De virtuele academie die GGZ Westelijk Noord-Brabant heeft ontwikkeld en die psychiatrische patiёnten moet ondersteunen met het huishouden, de financiën en gezond eten, slaat aan. Dat zegt projectmanager Ton Bouwens: "De patiёnten zijn eraan verknocht." De virtuele academie kwam tot stand in nauwe samenspraak met de patiёnten. Zij hebben de virtuele academie getest en goedgekeurd. Bouwens: "Onlangs waren we een paar dagen offline wegens onderhoudswerkzaamheden. Patiёnten kwamen uit zichzelf naar me toe om hierover te klagen. Dat vind ik een goed teken. We werken nu aan de digitale cursus gezond leven."

Op dit moment kunnen patiënten nu nog alleen digitaal leren budgetteren en wonen. Bij de virtuele programma's horen ook groepsbijeenkomsten. Ton Bouwens: "Hierin bespreken patiënten hun digitale ervaringen en beoordeelt een docent het huiswerk. Maar dat kan hij ook online feedback geven."

De patiёnten gebruiken het digitale budgetprogramma tevens als ondersteuning van hun dagelijkse bezigheden. Bouwens: "Ze houden er hun financiёn in bij en lezen af hoeveel ze de rest van de maand nog te besteden hebben. In een overzichtelijke grafiek kunnen ze de pieken en dalen in hun uitgavenpatroon aflezen, zodat ze inzicht krijgen in hun uitgavenpatroon."

Bron: GGZ WNB


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.