Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-09-2007 | Article Rating | (0) reacties

Rechterlijke organisaties lijken zwak te hebben voor Moodle

Rechterlijke organisaties lijken de weg gevonden te hebben naar Moodle, een open source elektronische leeromgeving. Afgelopen juli was het Stoas Learning uit Wageningen dat, in het kader van de Raad van Europa, een opdracht binnen wist te slepen waarbij Moodle ingezet gaat worden om rechters, aanklagers en juristen met behulp van online trainingmaterialen, beschrijvingen en uitleg van recente rechtzaken, documenten en presentaties bij te praten. Eind augustus maakte Avetica op haar website bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Studiecentrum Rechtspleging (SSR), het opleidingsinstituut van de rechterlijke organisatie.

Het SSR heeft het Maasdamse bedrijf gevraagd om e-learning te implementeren als opleidingsmiddel. Daarbij zullen verschillende opleidingen ontwikkeld worden voor rechters, officieren van justitie en ondersteunende medewerkers. Net als bij Stoas zal ook hier gebruik worden gemaakt van Moodle. Tijdens het SSR-docentensymposium 'Wat is uw M-factor?' (als PDF), dat op vrijdag 28 september gehouden wordt in Utrecht, zal Avetica tijdens de workshop e-learning de nieuwe leeromgeving presenteren.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.