Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 06-09-2007 | Article Rating | (0) reacties

Leren ondernemen met de XLX EntrepreneursGame

Op woensdag 12 september gaan circa 90 leerlingen van de ICT-opleiding van Zadkine in Rotterdam aan de slag met de XLX EntrepreneursGame (als PDF). Het betreft hier een trainingmethodiek voor studenten in het beroepsonderwijs, die in een korte tijd willen leren succesvol te ondernemen of willen weten of ze daarvoor geschikt zijn, waarbij XLX een afkorting is voor Xpert Learning Xperience. Dat meldt Leren Ondernemen, een groep van partijen die zich ten doel heeft gesteld het ondernemerschap in Nederland te stimuleren, onder meer door aandacht te schenken aan de voor- en nadelen van het ondernemersschap in het reguliere onderwijs. Het uitgangspunt voor de XLX EntrepreneursGame is het lanceren van een nieuw bedrijf, een nieuw product of een nieuwe afdeling.

Nog meer nieuws over XLX. In Den Haag zullen op 28 september 25 studenten van de Haagse Hogeschool, die met hun minor Ondernemen en Innoveren gaan beginnen, de XLX EntrepreneursGame spelen. En op 30 oktober wordt in de Caballero Fabriek in de Hofstad de XLX Presentatie Dag gehouden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.