Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-09-2007 | Article Rating | (0) reacties

VU-congres met 'andere' leefwereld als rode draad

Op vrijdag 5 oktober wordt aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) het congres 'VUturisme: de toekomst van onderzoek en onderwijs krijgt vandaag vorm!' gehouden en wordt ook de Universiteitsbibliotheek VU MediaXperience geopend. De VU MediaXperience is een, in samenwerking met het Audio Visueel Centrum (AVC) en het onderwijscentrum ontwikkelde, studeer- en onderzoeksomgeving.

De achterliggende gedachte van de VU MediaXperience is dat de huidige en toekomstige generaties studenten vanuit een 'andere' leefwereld studeren: via Hyves, MSN, Google, YouTube, Second Life en andere virtuele werelden. In de VU MediaXperience kunnen de doelgroepen zeven (virtuele) dagen per week individueel of in grote en of kleine groepen studeren. En daar gebruikmaken van informatie en deze ook (leren) verzamelen en valideren.

Op het programma van het congres op 5 oktober staan de namen van onder anderen prof. dr. Han Gerrits (VU - specialist op multimediale ondersteuning bij leren), drs. Sander de Limonard (TNO ICT, consultant/onderzoeker op het gebied van user generated content) en dr. dr. Johan Hoorn (VU, managing director van Center of Advanced Media Research Amsterdam (CAMeRA). Tijdens het congres, dat om 09.00 uur begint en rond 16.00 uur wordt afgesloten met een borrel, is een innovatiemarkt aanwezig met medewerking van onder meer Apple, Philips, TNO, Cisco, Microsoft en Farcast TV.

Meer informatie is hier te krijgen, en direct inschrijven kan hier.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.