Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-09-2007 | Article Rating | (0) reacties

Britse vakbondfederatie pleit voor gebruik van sociale netwerken

De Trades Union Congress (TUC), een federatie van 65 aangesloten vakbonden in Groot-Brittannië met circa zeven miljoen leden, heeft de werkgevers opgeroepen het gebruik van e-mail en (met name) sociale netwerken voor haar werknemers onder bedrijfstijd toe te staan. Dat meldt WorkSMART, het 'digitale uithangbord' van de TUC.

De vakbondfederatie vindt dat de werkgevers volledig in hun recht staan om het gebruik van sociale netwerken (zoals Facebook, MySpace of Bebo) onder werktijd te verbieden, maar vindt dat typisch een geval van overreactie. Volgens de TUC moet het mogelijk zijn voor werknemers "die een groot gedeelte van hun werkende leven doorbrengen binnen de bedrijfspoorten, om een paar minuten van de lunchtijd te besteden aan het surfen op internet, of het lezen en versturen van e-mails."

TUC-voorzitter Brendan Barber gelooft niet dat het verbieden van nieuwe webtoepassingen, zoals sociale netwerken, bijdraagt aan de oplossing van het probleem. Sterker, zo zegt hij, het probleem wordt daarmee alleen maar groter. Hij ziet dan ook veel meer in het opstellen van gedragsregels, waardoor beide partijen niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Zie ook: Facing up to Facebook (TUC Briefing on online social networking and Human Resources - August 2007 - als PDF).


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.