Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 02-09-2007 | Article Rating | (0) reacties

U&I LEARNING breidt uit richting Frankrijk

Gent, 30 augustus 2007 –
Overname zorgt voor belangrijke penetratie in Franse markt

U&I Learning, de Gentse e-learningintegrator, actief in België en Nederland, kondigt de intentie tot overname aan van de Franse e-learningspeler en marktleider HyperOffice. De overeenkomst, die werd ondertekend, voorziet in de intentie tot de volledige overname van 100% van de aandelen van HyperOffice. U&I Learning verwacht via deze acquisitie een belangrijke doorbraak te realiseren in de Franse markt, een regio met uitstekende toekomstige groeimogelijkheden.

HyperOffice, opgericht in 1991, biedt een brede waaier van op maat ontwikkelde elearningoplossingen en -diensten aan en is daardoor uiterst complementair met de bestaande expertise van U&I Learning. Daarnaast heeft HyperOffice een belangrijke focus op specifieke verticale sectoren als industrie, farmacie, distributie en financiële diensten en bouwde het bedrijf een hoogstaande expertise op in het ontwikkelen van e-learningopleidingen rond het gebruik van softwareapplicaties. HyperOffice ontwikkelde enkele jaren terug een toonaangevende e-learning Authoring tool, “Atelier”, waarbij het ontwikkelen van e-learningcontent voortaan veel eenvoudiger en sneller verloopt. Het bedrijf telt een ervaren team van 27 e-learningspecialisten en realiseerde in 2006 een omzet van EUR 2,7 miljoen, goed voor een verhoging van 27% ten opzichte van het voorafgaande boekjaar. Voor 2007 wordt een omzet van EUR 3 miljoen verwacht.

U&I Learning streeft naar complementariteit en synergie
De overname van HyperOffice is het rechtstreekse gevolg van een groeiplan dat U&I Learning bekend maakte tijdens zijn beursgang midden 2006. Doelstelling van dit expansieplan is om de komende jaren, een leiderspositie uit te bouwen in nieuwe geografische markten. U&I Learning kiest daarbij bewust voor bedrijven die complementaire diensten aanbieden en die elk in hun eigen markt een toppositie bekleden. De overname van HyperOffice zal gefinancierd worden gedeeltelijk door een bankfinanciering en gedeeltelijk via een kapitaalsverhoging.

Francis Declercq, CEO U&I Learning licht toe: “De Franse markt kende in 2006 een erg snelle groei, een tendens die we ook in de rest van Europa terugvinden. Steeds meer bedrijven ontdekken de toegevoegde waarde van flexibele en innovatieve opleidingsoplossingen als elearning. Om deze groeiende vraag kwalitatief te kunnen beantwoorden, hebben wij gekozen voor een dubbeltraject van zowel interne groei als strategische acquisities. Wij zijn dan ook zeer tevreden om samen met een marktleider als HyperOffice, een belangrijke marktaanwezigheid in Frankrijk te kunnen uitbouwen”, aldus Declercq.

Over HyperOffice
HyperOffice, opgericht in 1991, bekleedt in Frankrijk een marktleiderspositie. Het bedrijf is actief in belangrijke sectoren als: distributie (Auchan, Carrefour), farmaceutica (GSK, Roche, BMS), automobiel (Renault, PSA), energie, industrie (EDF, Schneider), informatica en telecom (Alcatel), financiële- en verzekeringssector (Société Générale) en de publieke sector (La Poste, Unesco, Europese Commissie)
Website:
www.hyperoffice.fr

Over U&I Learning
U&I Learning, opgericht in 1997 is een belangrijke e-learningintegrator, actief in België en Nederland. U&I Learning biedt bedrijven en organisaties oplossingen aan die hen helpen om op een productieve en efficiënte manier kennis te ontwikkelen en te verspreiden bij hun personeel en klanten. De oplossingen van U&I Learning zijn gebouwd op drie pijlers: leervriendelijke inhoud, een goede geïntegreerde begeleiding en een gebruiksvriendelijke technologie. U&I Learning telt vandaag een 100-tal gespecialiseerde medewerkers met relevante ervaring in pedagogie, psychologie, technical writing en ICT.

U&I Learning kende de afgelopen jaren een sterke groei en kon zijn klantenportefeuille uitbouwen tot een uitgebalanceerde, kwaliteitsvolle portefeuille met een groot aantal top-industrie- en overheidsklanten, waaronder namen zoals VDAB, Europese Commissie, Voka, Technifutur, NMBS, Belgacom, DHL, Alcatel, Arcelor, Aveve, Volkswagen, Interpolis, Dexia, Citibank, Vopak, ea. Het bedrijf werd in februari van dit jaar voor de tweede keer op rij verkozen als tweede snelste groeier in de regio Oost-Vlaanderen door Trends Gazelle. U&I Learning is sinds augustus 2006 genoteerd op de beurs Vrije Markt van Euronext Brussel. Eind december 2006 werd een eerste acquisitie gerealiseerd door de overname van de Nederlandse sectorgenoot FSR. U&I Learning maakte begin dit jaar een geconsolideerde omzet bekend van 5,90 miljoen €, of een stijging van 27 % ten opzichte van het vorige boekjaar met een operationeel resultaat van 0,9 miljoen €

U&I Learning wordt geleid door Francis Declercq, CEO en heeft zijn hoofdvestiging in 9000 Gent, Molenaarsstraat 111.

Telefoon: +32 9 265 74 74, fax: +32 9 265 74 84 - website: www.uni-learning.com


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.