Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 13-08-2007 | Article Rating | (0) reacties

Elektronische leerondersteuning speelt rol bij introductie CS-EZIS

Na een uitgebreide selectieprocedure neemt het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam in het najaar een nieuw zorginformatiesysteem (ChipSoft Electronisch Zorg Informatie Systeem - CS-EZIS) in gebruik. Om het ziekenhuispersoneel snel en goed op te leiden in het gebruik van het nieuwe systeem, zal er gebruik worden gemaakt van de elektronische leerondersteuning van LearningGuide. Dat moet, zo is de verwachting, leiden tot aanzienlijke kostenbesparing in het dagelijks gebruik, de opleiding en de invoering ervan.

René Brouwers, projectleider ICT van het NKI-AVL, vindt met name de snelle inwerktijd en de mobiliteit belangrijk. "Onze 500 gebruikers moeten op eigen werkplek kunnen blijven leren. Met LearningGuide hebben we eigenlijk een soort van persoonlijke learning portal en daarmee zijn ook nieuwe medewerkers sneller ingewerkt. Tijdens de opleiding in september zetten we de LearningGuide in, en in oktober starten we dan met ChipSoft en heeft iedereen toegang tot LearningGuide bij het dagelijks gebruik van het systeem", aldus Brouwers.

Het Ziekenhuis Zeeland
Het NKI-AVL werkt bij de introductie nauw samen met Het Ziekenhuis Zeeland, een samenwerking tussen de Oosterscheldeziekenhuizen en Ziekenhuis Walcheren. Als bestaande gebruiker van LearningGuide lag het, volgens IT-manager Andy Martherus van de Zeeuwse samenwerkende ziekenhuizen, voor de hand opnieuw te kiezen voor LearningGuide bij de opleiding, de invoering en het gebruik van CS-EZIS waarmee het Ziekenhuis Zeeland op 16 november live gaat.

"De ziekenhuizen in Vlissingen en Middelburg zijn al ChipSoft-gebruikers, net zoals Terneuzen. Alle ziekenhuizen in Zeeland gebruiken nu hetzelfde systeem. Wij beginnen in september met de opleiding voor 2000 gebruikers, die verspreid werken over de vijf locaties", zo vertelt Andy Martherus.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.