Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-08-2007 | Article Rating | (0) reacties

'Markt voor e-learning zal wereldwijd fors groeien'

De markt voor e-learning zal wereldwijd de komende jaren fors groeien. Die voorspelling doen analisten van Global Industry Analysts, een Amerikaans onderzoeksbureau, in het rapport 'eLearning: A Global Strategic Business Report'. Volgens de analisten zal in 2010 wereldwijd een bedrag van circa 38 miljard euro worden uitgegeven aan e-learningtoepassingen, tegen ongeveer 20 miljard euro in 2007. Met name in het (hoger) onderwijs zal e-learning steeds vaker worden toegepast, zo is de verwachting van het in San Jose gevestigde analistenbureau.

De grootste groei wordt verwacht in Europa en met name in Azië. Tot 2010 wordt in dat werelddeel een jaarlijkse groei van 25 tot 30 procent verwacht. Wereldwijd zal dat de komende jaren liggen op 15 tot 30 procent. De markt wat betreft e-learning wordt tot nu toe gedomineerd door de Verenigde Staten (ruim 60 procent), op grote afstand gevolgd door Europa (15 procent).

Een groeiend aantal oplossingen en diensten is debet aan het stijgend gebruik van e-learning, aldus de onderzoekers die tegelijkertijd waarschuwen voor problemen die kunnen ontstaan door verschillende opvattingen over interoperabiliteit.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.