Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-07-2007 | Article Rating | (0) reacties

Den Haag zet game in bij taalcampagne ambtenaren

De gemeente Den Haag heeft, samen met de Belastingdienst, een spel gemaakt waarmee ambtenaren brieven kunnen controleren. Het spel (Helders Haags: The Game) moet ervoor zorgen dat duidelijke taal regelmatig het onderwerp van gesprek wordt binnen de overheid. Met betere, duidelijke teksten als resultaat. Het spel is uitgebracht als een onderdeel van taalcampagne 'Helder Haags' en gebaseerd op het 'Drie poorten-model' van de Belastingsdienst. In dat model worden steeds drie eenvoudige vragen gesteld. De eerste vraag is of de brief goed genoeg is om te versturen. Daarna volgt de vraag wat er eventueel misgaat. Is de brief te moeilijk, of zitten er fouten in? Bij de derde vraag moeten de spelers aangeven wat de grootste fouten zijn. Staan er spellingsfouten in, of inhoudelijke fouten? Staan er veel moeilijke woorden in, of afkortingen?

De schrijver van wie de meeste brieven volgens de collega's de deur uit mogen, wint. De schrijver van een afgekeurde brief, leert van de kritiek van de collega's.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.