Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van The Competence Group (TCG) | 12-07-2007 | Article Rating | (0) reacties

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht kiest voor e-learning van The Competence Group.

TraCe (onderdeel uitmakend van de instrumentele dienst van het azM) heeft na een zeer positief verlopen pilot in 2006, voor e-learning trainingen en toetsingen van The Competence Group gekozen.

In het kader van borging van veilig gebruik van risicovolle medische apparatuur en daarmee borging van patiëntveiligheid heeft het azM een certificeringsysteem opgezet waarbij alle gebruikers (verpleegkundigen, arts-assistenten en artsen) door middel van e-learning worden getraind en getoetst, waarna de gebruiker zijn/haar tijdelijke certificaat behaald.

 

Door gebruik te maken van het nieuwste leermanagementsysteem van The Competence Group, de TCG Academy, zullen alle gebruikers om de drie jaar gecertificeerd dienen te worden om met apparatuur zoals bijvoorbeeld een infuuspomp om te mogen gaan. Naast dit nieuwe LMS, waarbij zowel klassikale lessen als e-learning trainingen mogelijk zijn, heeft TCG ook de e-learning trainingen rondom het kundig omgaan met een infuus-en spuitenpomp ontwikkeld.

 

Zo'n 1600 medewerkers van het azM zullen in het systeem hun eigen leerportaal krijgen en kunnen daar de theoretische kennis (inclusief oefentoetsen en een eindtoets) via e-learning gaan volgen. 

"Het is een enorme stap voorwaarts voor de gezondheidszorg in Nederland dat men op deze wijze met kwaliteitsborging van het eigen personeel omgaat, een dergelijk certificeringssysteem is bij mijn weten niet elders operationeel", aldus Udo Wiersma, account manager bij TCG.

 

Ook Ron Mourmans, coördinator van TraCe in het azM geeft aan dat  uit de pilot naar voren is gekomen dat E-learning het best is bevallen. Ons streven is dat mensen zo min mogelijk van de afdeling af zijn om opleidingen te volgen. E-learning kan overal waar een pc met internet beschikbaar is en op elk gewenst tijdstip". Een nadeel van e-learning is dat cursisten het apparaat werkelijk eens willen zien en vasthouden. "Maar het virtuele en interactieve apparaat in het TCG e-learningprogramma heeft ook alle knopjes en geluidjes. Na E-learning wordt bij de toets beter gescoord dan na klassikale training". Overigens vinden de toetsen allemaal op de pc plaats, maar wel onder toezicht.

In de visie van het azM is het enorm belangrijk dat er een kwaliteitsslag gemaakt wordt t.a.v. het voorkomen van schade en het veilig werken met dergelijke risicovolle apparatuur, door het werken met beperkt geldige certificaten per apparaat zullen medewerkers regelmatig (3-jaarlijks) hun kennis dienen aan te tonen tijdens de toets dan wel dienen op te frissen door de training te volgen waarna de toets gedaan kan worden. 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.