Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-07-2007 | Article Rating | (0) reacties

Leren ondernemen door serious gaming

Op 5 september wordt in Etten-Leur een Mini Meeting of the Minds gehouden, waarbij het Ondernemersspel en het Startersspel worden gelanceerd. Dat meldt Nederland BreedbandLand (NBL), het nationale onafhankelijke platform dat maatschappelijk en economisch relevante sectoren stimuleert en helpt beter en slimmer gebruik te maken van breedband. De Kamer van Koophandel (KvK) Groningen ontwikkelde in 2004 het Startersspel, een spel voor de doelgroep 12-14 jarigen, dat als doel heeft om leerlingen via serious gaming te laten kennismaken met ondernemerschap en de Kamer van Koophandel.

Het NBL werkt aan opschaling van het Startersspel en een afgeleide in de vorm van een Ondernemersspel, waarmee leerlingen kennismaken met het Ondernemersschap. Beide games worden in Etten-Leur officieel gelanceerd.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.