Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-06-2007 | Article Rating | (0) reacties

Universiteit Twente kiest (nog) niet voor Sakai

De Universiteit Twente (UT) kiest voorlopig (nog) niet voor een een UT-brede implementatie van Sakai, de open source Elektronische Leeromgeving (ELO). Dat blijkt uit het 'Eindadvies Campus Blend Using Sakai' (als PDF), dat is opgesteld in opdracht van Sir Bakx, directeur van de Dienst Informatie Technologie Bibliotheek en Educatie (ITBE). Een projectteam (onder leiding van Wytze Koopal) heeft de afgelopen maanden Sakai aan de UT geëvalueerd en vindt, ondanks de tevredenheid over het technische gedeelte en de community, de kwaliteit van het stuk software nog niet optimaal genoeg om nu al te kiezen voor een UT-brede implementatie.

Het projectteam schrijft Sakai niet af, zo valt te lezen in het adviesrapport. Het adviseert om de komende maanden Sakai te blijven volgen, en met een definitieve beslissing te komen na de volgende Sakai-conferentie. 'Het tweede advies is om nu niet de vergissing te maken om definitief NEE te zeggen tegen Sakai. Het is zeer verstandig om tot eind 2007 (tot na de volgende Sakai conferentie) proactief Sakai te blijven volgen en te analyseren of de voorgespiegelde ontwikkelingen (zowel de internationale als de Nederlandse) daadwerkelijk worden ingezet en pas dan een definitief besluit te nemen.'


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.