Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van LearnLinq | 19-07-2017 | Article Rating | (0) reacties

Waar moet een goed Leer Management Systeem aan voldoen?

Waar moet een goed Leer Management Systeem aan voldoen?

Een goed Leer Management Systeem (LMS) is een belangrijke keuze om te maken. Een goed LMS voldoet aan veel eisen die ervoor zorgen dat je de kwaliteiten van je bedrijfsprocessen eenvoudig kan waarborgen. De kenmerken die in een goed LMS zitten, zijn te vinden in deze blog.

SaaS

SaaS, de afkorting voor Software as a Service, is het aanbieden van applicaties via het internet als een service. Andere benamingen zijn cloud software of gehoste software. De voordelen van de cloud maken haar onmisbaar in softwareland. Het belangrijkste voordeel van een SaaS LMS is dat de medewerkers 24/7 toegang hebben tot de persoonlijke leeromgeving.

Betaalbaar

Het verdienmodel van een LMS is in de meeste gevallen gekoppeld aan een staffelprijs, waardoor het voor kleine (bedrijfs)organisaties vaak onbetaalbaar is. Door een LMS SaaS aan te bieden kunnen de kosten gereduceerd worden. LearnLinq heeft hierdoor geen implementatiekosten en het resultaat is dat de “total cost of ownership” zo laag mogelijk is gehouden.

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijkheid komt in softwareland steeds hoger in het vaandel te staan. LearnLinq maakt gebruik van het Google Material Design. Deze designfilosofie van Google is ontworpen om de meest complexe situaties overzichtelijk en eenvoudig te weergeven.

Helder

Naast gebruiksvriendelijk moet een LMS ook helder en overzichtelijk zijn. Het systeem moet datgene weergeven wat daadwerkelijk belangrijk is en de medewerker niet voorzien van allerlei onbelangrijke data. Een overzichtelijke interface en heldere dashboards zijn voor een LMS een must om het optimale uit je medewerkers te halen.

De lange arm

Een LMS moet ondersteunend zijn aan HR. Voorheen werden opleidingen en cursussen ingepland vanuit losse Excel sheets, maar met LearnLinq is dit niet meer nodig. Zo plan je met een klik opleidingen en trainingen en verstuur je razendsnel een uitnodiging naar de medewerkers. Met LearnLinq worden alle handelingen zoals plannen, bevestigingsemails, presentielijsten en resultaten opslaan nu compleet geautomatiseerd.

Mobiele ondersteuning

Een goed LMS moet ook via de mobiele omgeving goed bereikbaar zijn voor de medewerkers. Vooral nu de populariteit van mobiel leren groeit, is mobiele ondersteuning gewenst. Een (web)applicatie zorgt ervoor dat medewerkers altijd en overal kunnen leren en inzicht hebben in de persoonlijke leeromgeving.

 

Forecast

Een LMS moet in staat zijn om een voorspelling te doen en inzicht te geven in de opleidingsbehoeften van de medewerker in de nabije toekomst. Hiervoor heeft LearnLinq haar Compliance Area Management (CAM) ontwikkeld. Met de CAM van LearnLinq worden opleidingsprofielen gekoppeld aan personen, functies, werkplekken en/of locaties. Zo weet je wanneer je opleiding of cursus moet plaatsvinden of is verlopen en kun je daarop anticiperen met je planning. Het resultaat is dat je te allen tijden beschikt over bevoegd, bekwaam en gecertificeerd personeel.

 

Content en techniek onafhankelijk

Een goed LMS moet in staat zijn elk soort module af te spelen. Zo moet het systeem niet afhankelijk zijn van de leverancier en in staat zijn externe content af te spelen zoals bijvoorbeeld SCORM en LTI.


LearnLinq LMS

LearnLinq is het LMS waarbij al deze punten en meer zijn geïntegreerd in een totaaloplossing. Download nu gratis de brochure en ontvang een volledig overzicht van de uitgebreide features van LearnLinq.  Je kunt ook direct starten met een gratis trial en laat je verassen door de mogelijkheden van LearnLinq.

Meer informatie over het Leer Management Systeem vind je op de website www.learnlinq.com of neem contact op met Jochem Verheul van het Sales team via jverheul@lnm.nl of bel 0031 (0) 6 14 862 469.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.