Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-06-2007 | Article Rating | (0) reacties

Webgame moet kennis over landen, handel en economie vergroten

Vrijdag wordt in Leeuwarden World Trade Challenge gelanceerd, een webgame die is ontwikkeld door studenten van de opleiding Commerciële Economie van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL), in samenwerking met de Eerste Sales Compagnie. World Trade Challenge is bedoeld om de kennis omtrent landen, de wereldhandel en de internationale economie bij scholieren en studenten spelenderwijs te vergroten.

In het spel, dat individueel en in groepsverband gespeeld kan worden, vormt iedere speler een handelsonderneming. Tijdens het spel moeten vragen beantwoord worden over verschillende landen, verdeeld over meerdere rubrieken, zoals economie, topografie & geografie, cultuur & religie en geschiedenis & politiek. Voor elk goed beantwoorde vraag wint de speler een fictief geldbedrag. Aan het einde van het spel heeft de handelsonderneming met het meeste geld gewonnen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.