Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-06-2007 | Article Rating | (0) reacties

E-learningoplossing voor ziekenhuissector

Sinds enkele weken beschikt het personeel van het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc (UCL) in Brussel over een e-learning opleidingstool.

Het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc wordt geconfronteerd met twee belangrijke uitdagingen. Hoe een continue en brede opleiding verzekeren aan het voltallige personeel dat bestaat uit de meest uiteenlopende profielen als directe patiëntenverzorging, technische ondersteuning en administratief personeel? Daarnaast functioneert elk ziekenhuis in een complexe omgeving en heeft het te maken met een uursysteem dat gebaseerd is op nacht-, dag- en weekenddienst. Dit maakt het haast onmogelijk om een grote groep van medewerkers op een welbepaald tijdstip te verzamelen voor activiteiten als opleiding, terwijl de dagdagelijkse bezigheden intussen gewoon blijven doorgaan. Na onderzoek bleek e-learning dan ook de uitgesproken oplossing te zijn om op een flexibele wijze deze uitdagingen te kunnen beantwoorden.

Het project kwam tot stand dankzij de medewerking van Belgacom en diverse leveranciers, zoals Mopsys en U&I Learning.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.