Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 15-06-2007 | Article Rating | (1) reacties

Nieuw KLM-systeem leren kennen dankzij e-learning

In september zal, naar verwachting, het cabinepersoneel van KLM het PBS-systeem in gebruik nemen, een systeem waarmee stewards en stewardessen hun werk kunnen inplannen. Werken met het nieuwe systeem vereist een andere manier van denken, en om die verandering te ondersteunen is TinQwise uit Hilversum gevraagd om mee te denken over een traject waarbij het cabinepersoneel optimaal ondersteund en opgeleid wordt.

TinQwise ontwikkelde, in samenwerking met KLM, een opleidingstraject waarbij gedurende een periode van een jaar verschillende leeermiddelen worden ingezet. Daarbij staan herkenbaarheid, laagdrempeligheid en aantrekkelijk en leuk leren voorop. Zo krijgen cursisten via de PBS-wijzer algemene informatie over het PBS-traject en krijgen ze toegang tot verschillende e-learningmodules, opgezet vanuit de dagelijkse praktijk. Via vragen en oefeningen leert het personeel het systeem kennen, waarbij aan de hand van virtuele collega's de modules worden doorlopen. Het geheel wordt afgesloten met een eindtoets. Ook oefent het vliegend personeel met een zogenaamd schaduwsysteem, een testomgeving waarin alle functionaliteiten van PBS werken. Voor de ondersteuning kan een beroep worden gedaan op PBS Help, een online helpmodule.

Het opleidingstraject, dat inmiddels gestart is en positieve reacties oproept, wordt onder meer ondersteund door flyers, edities in krantvorm en lopende communicatieuitingen. Bovendien is er een supportteam dat stewards en stewardessen te woord staat bij vragen en problemen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Marcel
Van Marcel | 25-02-2008
Er komt geen PBS binnen het KLM cabinepersoneel.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.