Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-06-2007 | Article Rating | (0) reacties

Boeken Amerikaanse topuniversiteiten naar Google

Twaalf grote Amerikaanse (wetenschappelijke) universiteiten hebben besloten (als PDF) om hun boekencollectie te gaan digitaliseren, en onder te brengen bij het Google Library Project. Het gaat om de (grote) universiteiten van Illinois, Indiana, Iowa, Michigan, Michigan State, Minnesota, Northwestern, Ohio State, Penn State, Purdue en Wisconsin. In een eerder stadium hadden de universiteiten van Harvard en Californië al besloten om met Google in zee te gaan. De 12 universiteiten hebben het consortium Committee on Institutional Cooperation opgezet met als doel om gezamenlijk bronnen en middelen te delen en activiteiten te ontplooien.

Volgens de 12 universiteiten zal Google de (naar schatting) 10 miljoen boeken zodanig scannen en indexeren dat het auteursrecht gerespecteerd blijft. Google is nog altijd in een (al jaren durend) juridisch steekspel verwikkeld met de Amerikaanse vereniging van uitgevers (The Association of American Publishers) en het auteursgenootschap (The Authors Guild) over mogelijke schending bij het scannen en indexeren van auteursrechtelijk beschermd materiaal.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.