Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-06-2007 | Article Rating | (0) reacties

Erasmus Studio officeel van start gegaan

Nieuwe media en informatietechnologie maken nieuwe vormen van onderzoek en kennis mogelijk. Voor de Erasmus Universiteit Rotterdam is dat reden geweest om extra aandacht te geven aan deze vorm van e-research, zo zeggen ze in een persbericht. Daartoe is per 1 juni prof. dr. Franciska de Jong, hoogleraar taaltechnologie in Twente, benoemd tot managing director van de Erasmus Virtual Knowledge Studio (kortweg: Erasmus Studio), die op dezelfde datum officieel van start gegaan.

De Erasmus Studio is een subcentrum van het KNAW-instituut Virtual Knowledge Studio for the Humanities and Social Sciences (VKS) in Amsterdam dat in januari 2006 is opgericht. De Erasmus Studio wordt georganiseerd vanuit de Faculteiten der Economische Wetenschappen (penvoerder) en Sociale Wetenschappen. De Erasmus Studio voert in de eerste twee jaar zes onderzoeksprojecten uit, met EUR-onderzoekers in de sociologie, bestuurskunde, bedrijfskunde, economie, medische informatica en gezondheidsonderzoek, en informatiewetenschappen. De Erasmus Studio zal ook een serie seminars opzetten over e-research, waaraan hoogleraren, gevorderde onderzoekers, promovendi en masterstudenten kunnen deelnemen. De EUR investeert de komende 4,5 jaar bijna 2 miljoen euro in de Erasmus Studio.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.