Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-06-2007 | Article Rating | (0) reacties

'Láát ze het onderwijs maar overnemen'

Als gesproken wordt over het onderwijs en een virtuele wereld, dan wordt vaak een link gelegd naar het hoger- en universitair onderwijs. Toch kan, zo stelt Albert Benschop, een toepassing als Second Life ook zeker uitkomst bieden in het basisonderwijs. Benschop, een van de sprekers op het congres 'Second Life: Virtueel leven onder de loep' dat op 28 juni gehouden wordt in Bussum, is internetsocioloog en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). "Ga het als school proberen, en doe het vooral sámen met de kids. Het is hún onderwijs. Láát ze het onderwijs maar overnemen, net zoals wij dat in de jaren '60 deden."

Benschop heeft sterk het idee dat er niet genoeg wordt stilgestaan bij de vraag wat 'we' met de jonge webgeneratie moeten doen. "Het zijn kids die erg goed ingevoerd zijn in het internet, maar een vorm van onderwijs krijgen die daar niet altijd op aansluit. Het resultaat is vaak saaiheid en verveling. Regelmatig hoor ik dat scholieren aan de leraar vragen of hij nog iets heeft waar zij iets van kunnen leren, en vooral iets dat zij nog niet op internet hebben gevonden. Dat is een groot probleem." Om dat probleem op te lossen adviseert Albert Benschop basisscholen om zich, onder meer, te gaan bezighouden met Second Life. "Ik zeg dan ook: doe het gewoon."

Het volledige interview met Albert Benschop wordt woensdag 6 juni op deze site geplaatst.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.