Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-05-2007 | Article Rating | (0) reacties

Uitgebreid programma 'Onderwijs & ICT'

ICT is onmisbaar geworden om de 'onderwijsbedrijven' draaiend te houden en het inzicht in de bedrijfsprocessen te verhogen. Om een goed beeld te krijgen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT in de onderwijssector, wordt op donderdag 14 juni in de Jaarbeurs in Utrecht voor de 3de keer het congres 'Onderwijs & ICT' gehouden. Het thema van dit jaar is 'Van onderwijsinstelling naar kennisonderneming'.

Een groot aantal sprekers en cases zal gedurende de dag de revue passeren. Zo zal Leon Laagwater, docent Scheikunde aan de Hogeschool Utrecht, een lezing geven waarin nader wordt ingegaan op digitaal schoolbordonderwijs en de rol die het speelt bij de vernieuwing van het onderwijs. Rens van der Vorst, ICT Coördinator Techniek aan de Fontys Hogescholen, en Ruben Spruijt, Technisch Consultant bij PQR, gaan nader in op 'de nieuwe werkplek', een flexibele IT omgeving binnen Fontys Hogescholen. Halverwege de middag is er onder meer een lezing over vraaggestuurd onderwijs en de implicaties daarvan voor de automatisering. Het feitelijke congres zal rond 16.30 uur worden afgesloten met een interactieve discussie waaraan (in ieder geval) zal worden deelgenomen door Peter Schelleman, voormalig Chief Information Officer Universiteit Utrecht en Keynote spreker Warren Arbogast, oprichter van de Boulder Management Group. Zij zullen ingaan op een aantal stellingen die betrekking hebben op de huidige stand van zaken aangaande ICT binnen het onderwijs, en verder ingaan op de onderwerpen die Warren Arbogast eerder op de dag heeft aangedragen.

Het congres 'Onderwijs & ICT' in de Jaarbeurs begint om 09.00 uur en wordt rond 17.00 uur afgesloten met een informele (netwerk)borrel op de informatiemarkt. Meer informatie over het (gratis toegankelijke) congres is hier te vinden, terwijl inschrijven hier kan.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.