Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-05-2007 | Article Rating | (0) reacties

Werkplek in bieb voor studenten UvT

Vanaf 30 mei kunnen studenten van de Universiteit van Tilburg (UvT) ook in de openbare bibliotheek aan het Koningsplein terecht voor een werkplek, zo wordt gemeld in een persbericht. Hier kunnen zij gratis inloggen op het universiteitsnetwerk. Daarmee beginnen de OBT, bibliotheek Midden-Brabant en de Universiteit van Tilburg officieel een samenwerkingsverband om studenten een plek te geven in de binnenstad.

De openbare bibliotheek en de universiteit willen studenten een ontmoetings- en studieplek geven in de stad, zodat ze niet altijd naar de universiteitscampus aan de rand van de stad hoeven. Zo wordt Tilburg aantrekkelijker als studentenstad en beter op de kaart gezet als kennisstad. In de bibliotheek hebben de studenten de beschikking over desktopcomputers die zo zijn geïnstalleerd dat ze toegang hebben tot hun eigen account van de Universiteit van Tilburg en de bijbehorende office applicaties, maar ook tot bijvoorbeeld elektronische wetenschappelijke tijdschriften.

Stadsstudiecentrum
OBT, bibliotheek Midden-Brabant en de Universiteit van Tilburg beogen binnen afzienbare tijd de dienstverlening voor studenten nog verder uit te breiden door in de bibliotheek een stadsstudiecentrum te creëren. In dit centrum zullen speciale studieplekken ingericht worden. Het gaat om plekken voorzien van een pc voor het werken in grotere en kleinere groepen en stilteplekken voor wanneer studenten individueel willen werken. OBT, bibliotheek Midden-Brabant biedt in het kader van haar wetenschappelijke steunfunctie ook een collectie van hbo/wetenschappelijk niveau. Zo kunnen in alle 14 vestigingen een groot aantal digitale bestanden geraadpleegd worden zoals Science direct en Springer Link.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.